Lite info om mig

Välkommen till min blogg! Jag är en 24-årig tjej från Täby i Stockholm som jobbar som frilansande webbdesigner samtidigt som jag studerar, bloggar och fotograferar. Utöver dessa intressen tycker jag om konst i alla möjliga former, och samlar på mig allt jag kan komma över. I huvudsak kommer jag på den här bloggen att skriva om mina uppdrag som webbdesigner och vad det arbetet nnebär, men även lite om mina övriga intressen och mina vardagsäventyr. En och annan bild på mig och mitt liv kommer garanterat dyka upp på bloggen. Jag tänker nu berätta lite om mina intressen och varför jag har fastnat för dem.

Att samla konst

Lite info om mig

Redan som liten målade jag konstant, och var alltid täckt i någon färg eller hade ritat på väggarna i mitt rum. I skolan blev bild mitt favoritämne, och jag gjorde en serie för vår skoltidning. I gymnasiet valde jag inriktning på design och skapande, och blev ansvarig för layout på gymnasiets tidning. Och så har det fortsatt. Jag drivs av att hela tiden omge mig med estetik och att skapa den där den inte finns. När jag säger att jag samlar å konst så är det inte Picasso eller den typen av dyr konst, utan snarare oupptäckta talanger som jag köper in från olika utställningar, vernissager och marknader. Håller man ögon och öron öppna så kommer man rätt snabbt in i det. Att samla konst är roligare än att spara aktier, men kan ge minst lika mycket tillbaka i pengar som det. Det gäller bara att våga ta risker.

Fotografering

Lite info om mig

Precis som med konst så har jag alltid fotat, och dessa två intressen har löpt parallellt med varandra. Jag fick min första kamera för engångsbruk när jag var åtta år inför en resa till Kanarieöarna med familjen. Jag spenderade hela resan med att fota familjen, och har sedan dess varit fast. Till skillnad från vissa andra fick jag spara ihop till min egen systemkamera som jag köpte när jag var 18 år, efter flera somrar som diskare på restaurang, och den är ännu idag mn käraste ägodel.

Webbdesign

Eftersom att jag älskar att designa, fota och allt som är visuellt vackert var det inte ett jättesvårt val att bli webbdesigner. Jag funderade ett tag på att bli fotograf på heltid, men kom fram till att det är mer av ett komplement till mitt jobb som webbdesigner, och att det är något jag tycker om att göra mer kravlöst på fritiden. Som webbdesigner får man pyssla med en hemsida och göra den snygg och tilltalande, och det innehåller så många fler bitar än bara fotografering. Jag använder fortfarande kameran i mitt jobb, och tar ofta snygga bilder till mina kunders hemsidor enligt deras önskemål.

Nu vet ni lite vem jag är. Jag hoppas att alla finner något som de tycker om på den här bloggen och att det kan vara till nytta för någon som har funderingar kring hur man bygger hemsidor, designar, fotar eller liknande. Hejsvejs!